dinsdag 17 december 2013

Keyboard not found, press F1 to continue

Computerlogica anno 2013 (gelukkig niet mijn probleem) (*):

1. Om op een lege harddisk (vervanging na crash) Windows 7 te installeren moet je eerst de drivers hebben, of Windows wil niet beginnen met installeren.
2. Op de website van de fabrikant staat een mooie optie : vul serienummer in en klik op Scannen om de drivers te installeren.
3. Maar daarvoor moet je eerst Windows kunnen installeren, liefst met werkende netwerkkaart- of wifi-driver (*)

(*) Zelf niet getest, of driver downloaden via andere pc en aanbieden via usb-stick zou lukken is mij (nog) niet bekend.



Update +- 10 januari 2014 : de partitietabel van de harddisk in kwestie was corrupt, waardoor Windows 7 hem niet herkende. Dat een harde schijf eerst (correct) gepartitioneerd en geformatteerd moet zijn, bijvoorbeeld door Mini XP van Hiren's Boot CD, alvorens herkend te worden door de Win7 install dvd, lijkt me alsnog eigenaardig. Bug in 7 ?

vrijdag 13 december 2013

D, T, DT of DDT ? Deze DT-workout leert het je in 5 minuten.

Het mag dom klinken, maar hoe langer ik op internet verblijf (zonder T), hoe meer DT-fouten ik tegenkom. Niet alleen in totaal, maar ook gemiddeld per dag. LeerT de nieuwe generatie dat niet meer op school misschien ?




Nadat u deze workout overleefD hebT, kunT u zich eens uitleven op onderstaande "voorbeelden" die ik ooit uit bekende krantenwebsites heb opgevisT ;-) Suc6,666 !





donderdag 12 december 2013

Aspartaam, stevia en andere zoetstoffen : tijd voor een nieuw hoofdstuk ?

In één van mijn eerste websites, lang voor deze blog het daglicht zag, linkte ik al naar http://www.aspartaam.nl/ , omdat ik niet geloofde dat het gezond was. Volgens een aantal verontrustende berichten op internet zou het kankerverwekkend zijn en onder invloed van warmte ontbinden in onder andere giftig methanol.

Maar in het nieuws van 10 dec 2013 stond dat Europa aspartaam veilig verklaart. Waarop ik me begin af te vragen "Wie heeft de voedselwaakhond omgekocht" ? Deze animatie legt in 3 minuten uit dat het Europees voedselagentschap niet veel meer is dan een bende marionetten van de grootste bedrijven ter wereld, waaronder MacDonalds, Unilever, Coca-Cola en Monsanto. Dus is aspartaam veilig. Punt.

Toen Stevia het nieuws haalde enkele jaren geleden (via Het Nieuwsblad vind ik het eerste artikel in oktober 2005) meen ik me te herinneren dat het plantje even in de handel was en toen verboden werd. Té natuurlijk ? Té gezond ? In 2007 al had Coca-Cola de exclusieve rechten. En nu - in 2013 - komen er inderdaad "Rediscover Sprite" en andere "natuurlijke" producten op de markt. Nu is het ineens wél toegestaan.

Gelukkig is Stevia een natuurlijk product, maar zonder megawinsten zou het volgens mij nooit toegelaten geweest zijn, ten voordele van aspartaam en zijn trawanten.

En zelfs zogezegde "natuurlijke" zoetstoffen, met Stevia op het etiket, bevatten niet altijd 100 procent natuurlijke ingrediënten. Dit kwam vandaag in het nieuws "Fabrikanten sjoemelen met natuurlijke zoetstof" en gaf mij de aanzet om dit eens allemaal samen te vatten.

Geef mij maar een spuitwater als ik geen zin heb in zoete drank, of een frisdrank zonder aspartaam. Als de lettertjes op de blikken te klein worden doe ik mijn bril uit, dan heb ik geen vergrootglas nodig.

maandag 2 december 2013

De beste beveiliging tegen malware is een millimeter lucht (en geen WiFi). Of toch niet ?

De spreuk "De beste beveiliging tegen malware is een millimeter lucht" gaat niet meer op. Zelfs zonder netwerkverbinding - kabel of draadloos - is het technisch mogelijk om via de PC-luidsprekers informatie uit te wisselen - op zeer korte afstanden. Gelukkig is het niet mogelijk om een computer via geluid te besmetten, omdat hij standaard niet luistert naar binnenkomende instructies via de speaker.

Bron :  http://grahamcluley.com/2013/12/malware-air-gap-computer-sound/