vrijdag 1 januari 2010

Wat is Spam Spam Spam ?

Spam  in de informatica = ongevraagde (reclame) e-mail.

Zie ook mijn extra artikel over Spam en Botnets ! (archief)

Het zou al moeten helpen om je e-mailadres anders te schrijven. Het adres rolfherssens[at]gmail.com zal door (bijna) iedereen wel juist verstaan worden, en de [at] zal je vervangen door @ .

Maar een e-mailadressen zoekprogramma van spambedrijven zal er in de meeste gevallen lekker overheen lopen en geen e-mailadres vinden ! Mis poes !

Let op : alle spam die je reeds ontvangt kan je er niet meer mee wegjagen. Je vermijdt wel dat er bijkomt …

Als je je in nieuwsgroepen of op websites inschrijft, gebruik dan een gratis “wegwerp” adres zoals een Hotmail, Yahoo, Fastmail (Gmail = te jammer om weg te smijten) en niet het e-mailadres dat je voor je werk en/of serieuze zaken nodig hebt. Zo kan je het Hotmailadres gewoon stoppen (30 dagen niet meer gebruiken) en een ander beginnen indien de spambergen te groot worden.

www.hotmail.com

www.fastmail.fm

www.gmail.com Het is wel een beetje jammer om een adres met (bijna) onbeperkte opslagruimte als wegwerpadres te nemen, wel praktisch dat je niets meer moet uitvegen. Bovendien heeft Gmail een goed werkende automatische spamfilter, die 99% van de troep op voorhand in een Spam-map kiepert. Kijk die af en toe toch even na, of er geen gewenste mails in gestrand zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten